maanantai 20. elokuuta 2012

Award, Tunnustus... :)


Sain tunnustuksen ihanalta blogilta jonka kuvat ovat toinen toistaan kauniimpia ja tarinat aina yhtä kiinnostavia, eli Pieneltä Linnulta ja on aika laittaa se kiertämään.. ;)

Säännöt tunnustukseen ovat seuraavat:

1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka antoi tunnustuksen
2. Anna tunnustus eteenpäin 5:lle lempiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla.
3. Kopioi Post it -lappu ja liitä se blogiisi.
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it -lapulla ja toivo, että lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.



Jaan tämän itse eteenpäin seuraaville blogeille:
Pieni Pilvenhattara

Ihania, inspiroivia yksilöllisiä blogeja kaikki, käykäähän kurkkaamassa, ellette ole sitä vielä tehneet!

Mirjami

Lasilyhty elokuun iltoihin...

Äitini antoi minulle kerran vanhan lehtileikkeen, jonka halusi raameihin, tai jotenkin nätisti esille. Kauan tuo lehtileike oli hyllyssäni odottamassa inspiraatiota, mutta nyt sain viimein tehtyä siitä jotain. Ajattelin kokeilla decoupage-tekniikkaa vanhaan karhulan tölkkiin. Tulokseksi sain kauniin lyhdyn elokuun iltoihin.Vielä en ole varma kuinka hyvin paperit pysyvät lasissa kiinni kun kynttilä sitä kuumentaa, joten en ota vastuuta jos kokeilette tehdä oman versionne, mutta luulen että tuikulla ainakin toimii. Niin tai voihan tänne laittaa vaikka kodinonnen kukkimaan, jos ei kynttilälyhtyä halua tehdä. Tässä kuvalliset ohjeet;

Decoupage-tekniikka sopii minkä tahansa sileäpintaisen esineen päällystämiseen ja koristeluun.
Leikkaa ensin haluamasi kuvat irti esim. lehdestä tai tulosta vanha valokuva printteriltä.

Levitä decoupage lakkaa paperin nurjalle puolelle liimaksi.


Kiinnitä paperi haluamaasi kohtaan. Painele paperi tasaiseksi sormin. Paperikuvat saattavat kupruilla ja jättää ilmakuplia alleen. Voit leikata viillon veitsellä ilmakuplan alle ja painella paperin paikoilleen takaisin.


Levitä decoupage lakkaa kuvan tai paperin päälle. Lakka on märkänä valkoista, mutta kuivuessaan läpinäkyvää. Anna lakan kuivua ja toista käsittely yhden tai kaksi kertaa. Itse tein kolme lakkakerrosta että kuva pysyisi kiinni varmasti. Kuivumista voi nopeuttaa hiustenkuivaajalla ;)



Pyöritä rautalanka lasilyhdyn suun ympäri ja tee rautalangasta myös sanka. Koristele lyhty haluamallasi tavalla. Esim. vanhoilla pyykkipojilla, lankarullilla, napeilla tai koristenauhoilla ja pitseillä... ;) Lisää lyhtyyn kivet ja kynttilä tai vaikka kukka.




Itse käytin koristeluun vanhaa urheilukilpailusta voitettua lusikkaa sekä kynttiläkorua, jonka voi vaihtaa aina uuteen kynttilään vanhan palaessa loppuun... :)


Kaunis  ja uniikki lyhty on valmis ja kiva tuliainen kyläreissulle.
Tunnelmallisia elokuuniltoja kaikille!

Mirjami

Ps. Uusia lukijoitakin on tullut taas iso liuta! Kiitos ja kumarrus siitä ja muistakaa jättää terveisiä kommenttiboksiin joskus.  <3 p="p">

lauantai 18. elokuuta 2012

Hämeenpuiston "Brocante" :)




Mira Siurola ja Virpi Kostiainen järjestivät meille kaikille kauneutta rakastaville ihanan uuden 
sisustus-lifestyle-antiikkitapahtuman Hämeenpuistoon. Paikalla oli monia alan yrittäjiä. Vieressä oli myös Ranskalainen ruokatori kaikkine herkkuineen edustettuna. Sieltä sai myös kuivattua laventelia nipuissa. Tässä muutamia tunnelmakuvia. Eniten Miran, Virpin ja Antik Helenin sekä Vintagehelmen osastoilta... :)

























Tunnelma ja sää oli mitä mahtavin! Seura oli hyvä, yhtään ei pikkuinen valittanut ja nukahti helposti päivän pääätteeksi vaunuihin... Tälläisiä tapahtumia lisää kiitos! :)


Ostamani taulu pääsi pianon päälle olohuoneeseen...



Tuoli löysi paikkansa yläkerran aulasta :)