tiistai 8. tammikuuta 2013

Willa Wanillan focaccia


Pakko kirjoittaa tänne muistiin tämänpäiväinen onnistunut leipä jonka leivoin!
Yleensä mieheni on se joka kokkaa mutta yhtä kuvausta varten olen harjoitellut leivän leipomista isoon vanhaan leipävuokaan. Nyt on menossa jo neljäs kokeilu uunissa, mutta tämä resepti on sillä välin pakko kirjoittaa muistiin itselle ja teille!

Willa Wanillan Focaccia:

7,5dl vettä
3pss kuivahiivaa
suolaa 
sokeria
n. 7dlvtäysjyvä vehnäjauhoja
1dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
0,5 dl viipaloituja oliiveja
100 g meetvurstia
0,5dl oliiviöljyä

Lämmitä vesi n. 40 asteiseksi. 
Sekoita kuivahiivat n. 2dl vehnäjauhoja. 
Lisää sokeria teelusikallinen. 
Sekoita jauheseos veteen ja anna vellin tekeytyä liinan alla puolituntia.
Lisää seokseen suolaa, oliiviöljyä ja jauhoja niin että seoksesta muodostuu löysää taikinaa.
Lisää taikinaan aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja meetvursti. Anna kohota puolituntia.
Lisää taikinaan jauhoja kunnes muodostuu hyvä raunoilta irtoava taikinapallo. 
Laita taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja anna kohota vielä puolituntia.

Paista 250 asteessa n.20-30 min kunnes leipä on kypsää.
Tarjoile sormisuolan ja parmesaanin kanssa!

Ehdin ottaa ihan yhden kuvan kunnes se jo meni parempiin suihin. Koittakaa ihmeessä! :)

Mirjami


Ei kommentteja: